A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури, туризму та охорони культурної спадщини Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області

Новини

КОНЦЕРТ ПОЕТІВ-ПІСНЯРІВ ХОРОЛЬЩИНИ

  19 квітня в Хорольському базовому будинку культури талановита когорта поетів-піснярів Хорольщини  створила для поціновувачів авторської пісні справжнє свято - благодійний концерт на підтримку Збройних сил України, який пройшов під назвою «Україна. Шлях до Перемоги». Назву заходу дала однойменна збірка патріотичної поезії, яка нещодавно була презентована учасниками літературно-мистецького об’єднання «Хорольські дивоцвіти», до якого входять місцеві поети, композитори та художники. 

16:20 19.04.2024

"УКРАЇНА, ШЛЯХ ДО ПЕРЕМОГИ"

19 березня 2024 року в приміщенні Хорольської центральної публічної бібліотеки відбудеться презентація збірки патріотичної поезії "Україна. Шлях до Перемоги" за участю митців літературно-мистецького об'єднання "Хорольські дивоцвіти". Початок заходу о 13.00.

16:30 18.03.2024

НАЦІОНАЛЬНИЙ ПРЕЗИДЕНТСЬКИЙ ОРКЕСТР НА ХОРОЛЬСЬКІЙ ЗЕМЛІ

21 лютого в приміщенні Хорольського базового будинку культури відбулося неймовірне дійство - благодійний концерт військового творчого колективу Національного президентського оркестру на підтримку Збройних Сил України.  . Дане дійство відбулося в той час, коли маленька, але мужня українська держава бореться за свою незалежність із найбільшою країною світу, чий нікчемний народ хоче здолати величний народ України, який нізащо не дасть себе знову затягти в російське ярмо і полонити. Єдиний полон, в якому захочуть бути українці, це перебувати у полоні музики та неймовірної української пісні, яку впродовж багатьох літ дарують глядачам українські митці.  В ці лютневі дні оркестр проводить мистецький тур під назвою “З Україною в серці” 5 містами Полтавщини. Одним із міст, якому випала честь приймати знаний колектив, став наш Хорол.

15:42 22.02.2024

Концерт Віталія Лобача та Руслана Цвіркуна на підтримку Збройних Сил України в Хоролі

12 лютого в приміщенні Хорольського базового будинку культури відбувся благодійний концерт чудового молодого композитора та співака Віталія Лобача та ведучого Руслана Цвіркуна на підтримку наших земляків-військовослужбовців, що зараз захищають рідну землю від навали ненависного ворога. Артисти прибули на Хорольщину на запрошення приватного підприємця, активного волонтера Мирослави Супрун, яка організувала збір коштів на придбання дронів та військового спорядження для зведеної роти Полтавського ОТЦК та СП. 8 військовослужбовців-земляків із Хорольщини, бійців із цієї роти зараз  захищають рідну землю на Авдіївському напрямку і потребують нашої невідкладної допомоги. Символічно, що до збору коштів долучився і поранений бієць із вищезгаданої роти, який перебував на благодійному заході, якому ми щиро вдячні за підтримку, (прізвище з відомих причин не називаємо).

13:47 13.02.2024

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТУРИ - ПРОФЕСІЙНЕ СВЯТО ЛЮДЕЙ, ЗАКОХАНИХ В МИСТЕЦТВО

Місяць листопад для працівників культури Хорольської міської територіальної громади був надзвичайно наповнений подіями та організацією змістовних тематичних заходів. Саме в цьому місяці щорічно вшановують людей, які віддали себе служінню мистецтву та відзначають Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва. До цієї дати в нашій громаді були підведені підсумки І-го етапу обласного огляду народної творчості “Звучи, рідна мово”, участь в якому прийняли 28 клубних закладів, що знаходяться у сільській місцевості. Всього в огляді прийняли участь 143 колективи, із яких 66 вокальних гуртів, 29 хореографічних, 17 драматичних, 23 художнього читання та 8 інструментальних. Також в огляді прийняли участь 112 солістів та 78 дуетів та тріо, а загальна кількість учасників благодійних звітних заходів складає 693 особи.  Закладами було підготовлено 417 концертних номерів. Журі були обрані кращі колективи та виконавці, які представили громаду на розсуд високого авторитетного журі із міста Полтава.  В заключному концерті громади, який відбувся 20 жовтня 2023 року, на розсуд журі було представлено 45 номерів, які підготували 20 клубних закладів, Хорольський базовий будинок культури та Хорольська мистецька школа. На сцені творчі надбання громади презентували 235 учасників гуртків аматорського мистецтва та окремі виконавці.    

13:00 22.11.2023

НАШІ ЗЕМЛЯКИ НА СЦЕНІ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ФІЛАРМОНІЇ

В цей нелегкий час, коли на українській землі точиться кривава війна, працівники культури стали не лише волонтерами та людьми, які створюють благодійні заходи на підтримку Збройних Сил України, а й лікарями людських душ, адже красива пісня заспівана неймовірно гарним голосом здатна зцілити зболене серце. Це стосується кожного із видів мистецтва та народно-прикладного промислу, адже недарма мудреці говорять, що краса врятує світ. 9 листопада у Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва на сцені Полтавської обласної філармонії відбулося вшанування людей, які своє життя пов’язали саме із служінням царині мистецтва.  Всіх колег із професійним святом тепло привітала начальник департаменту культури і туризму Полтавської обласної військової адміністрації Ірина Удовиченко.  

11:16 08.11.2023

СЛАВА ВАМ, ВОЇНИ НЕЗЛАМНОЇ КРАЇНИ!

      Під такою назвою напередодні Дня захисників і захисниць у Хорольському базовому будинку культури пройшов благодійний тематичний захід. Основною темою урочистості було вшанування подвигу наших мужніх українських воїнів, героїв російсько-української війни та антитерористичної операції на сході Україні.

17:17 02.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень