A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури, туризму та охорони культурної спадщини Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області

Хвощівський сільський будинок культури

Дата: 25.06.2023 14:29
Кількість переглядів: 29

ПРО ХВОЩІВСЬКИХ СОЛОВЕЙКІВ ТА РОДИННІ ТРАДИЦІЇ

25 червня в приміщенні Хвощівського сільського будинку культури зібралися активні поціновувачі мистецтва із сіл Хвощівка, Петракіївка, Олімпіадівка Вишневого старостату Хорольської міської територіальної громади. Причина цього - творчий звіт колективів Хвощівського сільського будинку культури.  Дійство на сцені розпочалося із майстерного виступу знаного жіночого ансамблю із тридцятирічною історією “Журавка”, який виконав патріотичні пісні “Земле моя” та “Мати сина жде”. На зміну їм вийшли юні таланти із дитячого вокального ансамблю та солістка - художній керівник закладу Катерина Кравченко, яка майстерно виконала пісню “Синьоокі соло’ї” із репертуару Раїси Кириченко, під чиїм іменем проходить цьогорічний обласний огляд народної творчості “Звучи, рідна мово”.  Вокальне тріо “Любава” презентувало також пісню-присвяту цій жінці-легенді, неповторній Берегині української пісні “Жінка-легенда”. На зміну талановитим жінкам до глядачів із піснею “Ой, полечко, поле” вийшов чоловічий гурт “Земляки” у складі директора Хвощівського сільського будинку культури Василя Біленка, Володимира Костиренка та Юрія Литвиненка,  який отримав шквал оплесків від глядачів. Надзвичайно потішив глядачів і виступ жіночого вокального ансамблю “Калиновий цвіт”, який виконав пісні “Перелаз” та “Воля і свобода”. А потім на сцену вийшли жінки, чиї голоси - це просто справжній народний скарб.  Не дарма в програмі виступу  імена  цього жіночого квартету були надруковані в повному складі - Лідія Гридін, Ольга Музиченко, Катерина Дзюба та Катерина Зозуля. Ці поважні пані заспівали українську народну пісню “На городі чорнобій” настільки гарно, що їх хотілося слухати безкінечно. Незвичайно високий голос пані Ольги Музиченко - солістки колективу, дійсно, яскравий як у соловейка, високий, потужний і дивовижний, і вигуки “браво” від глядачів цьому є підтвердженням.

   Потім у концертній програмі розпочалася справжнісінька феєрія родинних колективів, яких у такій кількості ми не бачили на жодному сценічному майданчику Хорольщини. Сімейний дует у складі Тетяни та Володимира Костиренків, родинний дует Альони Давкуш та Катерини Кравченко, дует “Кумоньки”, та й навіть неперевершена ведуча концерту Валентина Веремієнко виступала на одній сцені із донькою Наталією Каян. Зачарували глядачів також виступи гурту “Вільні”, солістки Ірини Ткаченко та соліста Юрія Литвиненка, який виконав пісню-присвяту нашим захисникам “На варті”. Особливі оплески глядачів отримала і гумористична мініатюра “Теща у військкоматі”, яку дотепно зіграли Валентина Веремієнко та Володимир Костиренко.   

Хочеться також зауважити, що концерт був благодійним, і на ньому на підтримку ЗСУ глядачі зібрали 3200 гривень.

Тож, низький уклін аматорам сцени та працівникам Хвощівського сільського будинку культури - людям, які дійсно закохані в українське мистецтво, які знаходять час на репетиції, і на своїх концертах несуть потужну переможну енергію добра і любові до вдячних глядачів.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень