A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури, туризму та охорони культурної спадщини Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області

МИСТЕЦЬКІ ТРАДИЦІЇ СЕЛА ТРУБАЙЦІ

Дата: 30.05.2023 12:58
Кількість переглядів: 10

Війна внесла свої корективи в життя України в цілому, і в життя кожної окремої громади, міста та села. 2022 рік показав усьому світу згуртованість нашої нації, вміння підставити один одному плече, і яскравим прикладом цього є село Трубайці, яке прийняло більше 160 внутрішньо переміщених осіб з різних областей України. Згуртоване село підготувало будинки для постраждалих від військових дій та відкрило Трубайцівський центр компактного проживання ВПО, де до цього часу проживають чотири родини. Неабияку допомогу в цьому надали і працівники Трубайціського сільського будинку культури. Люди довели, що вони вміють не лише працювати творчо, а мають співчуття у серці і бажання допомогти людям. І, як результат, на творчому звіті закладу приймали активну участь і внутрішньо переміщені особи, які вже стали добрими земляками для жителів села Трубайці.

Творчий звіт закладу розпочав жіночий танцювальний колектив, що виконав хореографічну композицію “Запрошуємо в Україну” та “Незламна”. На зміну їм вийшов вокальний ансамбль “Барви”,  що виконав пісні “Мир над Україною” та “Журавлі. Кілька номерів пісенного репертуару подарували глядачам учасники жіночого вокального ансамблю “Червона калина”, а саме українські народні пісні “Вишиванка”,  “Їдуть козаченьки” та пісню Надії Гладковської “Козачка”. Надзвичайно сподобалися глядачам пісні у виконанні дуету Надії Івашко та Наталії Житченко, вокального тріо “Надія”, родинного дуету Сабат, солістки Вікторії Ватулі. Особливі оплески лунали на адресу учасниці гуртка художнього читання Валентини Мякоти, солістки Надії Івашко, ветерана сцени Парасковії Люльки, яка неперевершено прочитала вірш Лідії Міщенко “Молодість”. Блискуче виконав пісні-присвяти збройним силам України дует у складі Вікторії Ватулі та Катерини Ніконової.  І  не вщухали оплески у залі після неповторного виконання неперевершеною Парасковією Бойко невмирущої пісні  Дмитра Луценка “Мамина вишня”.

Творчий звіт Трубайцівського сільського будинку культури, який підготували директор закладу Наталія Кочура та художній керівник Вікторія Ватуля був органічним, глибоко патріотичним і здійсненим на гідному професійному рівні. Допомагали їм в підготовці концертної програми бібліотекар Наталія Бобир, акомпаніатор Галина Шевченко та громадська волонтерська організація, яку заснували Яна та Сергій Волошини. Ведучими концертної програми були Наталія Кочура та Валентина Мякота. Низьким уклін всім людям причетним до підготовки звіту, чудовим аматорам та небайдужим глядачам, які не шкодували своїх оплесків на адресу артистів.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень