A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури, туризму та охорони культурної спадщини Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області

ПІСНІ ТА КАЗКИ ВИШНЕВОГО РАЮ

Дата: 08.07.2023 17:48
Кількість переглядів: 31

Липень - це місяць, коли достигають вишні, коли природа дарує перший урожай від землі святої, коли українці відзначають старовинне русальське свято Івана Купала. Саме в таку благословенну пору  в приміщенні Вишневого сільського будинку культури відбувся звіт творчих колективів цього чудового закладу культури. Великий, гарно прибраний зал гостинно зустрів глядачів, а ошатна сцена, на якій сяяв величний образ Раїси Панасівни Кириченко, під чиїм іменем проходить цьогорічний звіт народної творчості, став місцем злету місцевих талантів.

Звіт розпочався із пісні-присвяти легендарній берегині української пісні “Чураївна”, яка стала своєрідною візитівкою  Раїси Кириченко.  Її неперевершено виконали Олександра Шевченко та Надія Коновалова. На високому виконавському рівні виконував пісні Д.Павличка “Явір і Яворина” та О.Добахової “Розійдися, туманочку” жіночий ансамбль під керівництвом Світлани Скляренко.  Емоційно прочитала вірш поетеси К. Стульнікової “Болить” чудовий читець і ведуча концертної програми Юлія Кропивка.

   Та найбільше потішила надзвичайна молодь села Вишневе: талановиті бандуристки Діана Куц та Анастасія Перекопна виконали пісню Н.Май “Мамина сорочка”; баяніст Артем Русавський майстерно зіграв на баяні вальс “Ностальгія” Юрія Пєшкова; ансамбль юнаків, по-козачому завзято, заспівав пісню В. Момота “Іхали козаки”, молодіжний ансамбль з піднесенням виконав пісню О. Монастирської “Слава Україні”;  чудовий дует Олександри Шевченко та Дмитра Кіріна дуже гарно заспівали пісню “Човен”, а сама Олександра надзвичайно потужно виконала пісню О.Білоконь “Журавлі”. Дуже потішив глядачів  і юний   читець Юрій Духно, який прочитав байку Л.Глібова “Жаба” та дівочий ансамбль “Сузір’я”, що виконав пісню Н.Май “Наша родина”.  Оплески чекали і на прекрасну місцеву поетесу Надію Оржеховську, яка подарувала глядачам авторську поезію “Прощання”.  Потішило глядацьку аудиторію і  дивовижне звучання тріо у складі Світлани Скляренко, Тетяни Палкан та Олександри Шевченко, які подарували присутнім у залі пісню М. Свидюка “Земляки”  В фіналі програми всі учасники концертної програми виконали пісню “Ми з України”.

Глибоко патріотична концертна програма Вишневого сільського будинку культури була яскравою, емоційно забарвленою, різножанровою і професійною. Її з любов’ю і натхненням готували директор закладу Надія Коновалова та художній керівник Світлана Скляренко. І в цьому їм допомогли талановиті і небайдужі люди села Вишневе - активні учасники художньої самодіяльності, яким від душі хочеться вигукнути “Браво”, подякувати за безкорисну любов до мистецтва та побажати успіху і миру.  Вишневе, ви були, як завжди, неймовірні!

 

 

.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень