A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури, туризму та охорони культурної спадщини Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області

МУЗИЧНО-КРИЛАТЕ СТАРОАВРАМІВСЬКЕ РОЗДОЛЛЯ

Дата: 28.05.2023 16:40
Кількість переглядів: 11

Під українським небом живуть незвичайні люди: палкі у праці, щирі у коханні, усім серцем люблячі рідний край і співучі. І навіть якби сам Господь-Бог почав шукати іще один такий народ у світі, то не знайшов би. Українці - вони особливі, причому кожен по-своєму. І це засвідчили творчі звіти культурних осередків громади. Десь співають янгольськими голосами діти, десь жінки виводять високі небесні ноти, десь завзяті мужчини чарують дивовижними народними голосами - у всіх сіл свої особливості. Особливістю Староаврамівського старостату є міцна дружба усіх закладів культури, які розташовані на його теренах і справжня любов до мистецького світу. Тож, в одну із святих українських неділь до Бутівецького сільського клубу прибули аматори Стайчанського сільського клубу в лиці завідувача Наталії Назаренко та  Староавраміського сільського будинку культури. Кілька тижнів поспіль вони проводили репетиції і, врешті решт, дали чудовий концерт для своїх земляків. Глядачі мали змогу насолодитися виступом місцевої поетеси Вікторії Глазунової, гарних солістів Тетяни Скрипник, Станіслава Ткаченка, Ані Фількорн та Анатолія Костенка, які потім виступали і у вокальних тріо та дуетах. На високому виконавському рівні  виступили ансамбль “Намисто росяне”, вокальне тріо “Колорит”, чудові музиканти Євген Дігтяр та Олександр Ганзенко, дует “Горобина ніч”. Блискуче виконала пісні “Розквітає вишня” та “Лишаймося собою” випускниця Гадяцького коледжу культури Каріна Джуян. Дотепно і гротескно зіграли комічну сценку “Чи стане баба дівкою?” чарівні пані - учасники драматичного колективу Староаврамівського СБК на чолі із старостою Староаврамівського старостату Анатолієм Шило. Під бурхливі оплески виконав пісню-побажання “Щастя, добра і любові” вокальний квартет у складі Тетяни Ластовецької, Тетяни Скрипник, Анатолія Костенка та Станіслава Ткаченко. А найпрофесійнішим був вже знаний і улюблений всіма глядачами вокальний ансамбль “Зоряни”, який без перебільшення, є візитівкою Староаврамівського сільського осередку.

Цього дня грамотами Хорольського міського голови були нагороджені кращі аматори сцени, а саме: вокальний ансамбль “Зоряни” (керівник Тетяна Ластовецька), активна учасниця художньої самодіяльності Тетяна Скрипка, соліст Бутівецького сільського клубу Станіслав Ткаченко, бібліотекар Бутівецької бібліотеки-філії Таїсія Малюжко, провідний актор театрального колективу Староаврамівського сільського будинку культури Анатолій Шило, а також ветеран сцени, колишній директор Староаврамівського сільського будинку культури Віталій Пантелеймович Киба, якого тепло і по родинному зустріли глядачі на сцені. Віталій Киба передав естафету молодому керівнику, талановитому і перспективному Євгену Дігтярю.

Звіт клубних закладів Староаврамівського старостату пройшов на піднесенні та високому рівні. Тож, низьким уклін всім людям причетним до підготовки звіту, чудовим аматорам та небайдужим глядачам, які не шкодували своїх оплесків на адресу артистів.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень