A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури, туризму та охорони культурної спадщини Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області

МУЗИЧНО-ТЕАТРАЛІЗОВАНЕ ДІЙСТВО НА СЦЕНІ ПОКРОВСЬКОБАГАЧАНСЬКОГО СІЛЬСЬКОГО БУДИНКУ КУЛЬТУРИ

Дата: 30.06.2023 17:34
Кількість переглядів: 11

Творчість - це багатогранне явище. Витворів людської думки є безліч варіантів, і іноді вони приймають дивовижні форми.   
Творчий звіт Покровськобагачанського сільського будинку культури мав кілька особливостей, притаманним саме цьому закладу культури. Перше - це яскраве театралізоване дійство національно-патріотичної тематики, втілене майстерними акторами, яким по-справжньому болить доля України. Друге -  це масовість, адже на сцені перебувало більше 70 дорослих та дітей.  Масовість забезпечили великі дитячі танцювальні колективи, в яких частинку своєю творчої душі вкладає керівник гуртків художньої самодіяльності, талановитий хореограф Анна Кириленко. Кожна із танцювальних композицій, які виконували діти, мала злагодженість і витонченість рухів, чудовий малюнок танцю, була цікавою глядачам і граційно та піднесено виконана.   Хореографічний колектив “Мрія” виконав танець “Весна красна”, колективи “Родзинки” і “Мрія” - танець “Стефанія”, колективи “Посмішка” і Родзинка” - літературно-хореографічну композицію “Міста України” і танець “Ой, у лузі червона калина”. Порадували того вечора і прекрасні солісти Карина Лемтюгова (директор закладу), Ілля Ткаченко, який блискуче виконав пісні “Обійми мене” та “Човен”,  вокальний ансамбль “Надія”, гурт “Веснянка”, квартет “Ніжність”, дует Карини Лемтюгової та Анатолія Баранніка. Чудово прочитала вірш “Молитва” Людмила Сергієнко. Неперевершено із вуст Ірини Гуржій пролунала поезія Тараса Шевченка “Тополя”. Глядачі вслухалися в кожне слово, в кожну зміну інтонації, настільки майстерним і довершеним було це художнє читання.

Безсумнівно кращим режисерським втіленням творчого звіту  був виступ саме Покровськобагачанського сільського будинку культури. Театральні епізоди про початок війни, діалог у бомбосховищі, сцена з волонтерами та інсценізація “Сію тобі  в очі”, які виконували учасники драматичного гуртка,  надзвичайно сподобалися глядачам і долинули до їх сердець.

Творчий звіт готували до виступу директор Покровськобагачанського сільського будинку культури Карина Лемтюгова, художні керівники Анатолій Бараннік та Анна Кириленко, бібліотекар Покровськобагачанської бібліотеки-філії Світлана Тимченко. Перебуваючи під приємним враженням від згуртованості талантів села Покровська Багачка, хочу висловити щиру подяку аматорам, талановитим учасникам творчих колективів та керівникам гуртків художньої самодіяльності, які створили на сцені справжню мистецьку казку.

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень