A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури, туризму та охорони культурної спадщини Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області

СПІВПРАЦЯ ІЗ БЛАГОДІЙНИМ ФОНДОМ ОЛЕКСАНДРА ТРУХІНА

Дата: 03.08.2023 12:32
Кількість переглядів: 10

З перших днів повномасштабного вторгнення Хорольській міській територіальній громаді та хабу гуманітарної допомоги, який розташований в приміщенні Хорольського базового будинку культури,  благодійну допомогу для підтримки збройних сил України, внутрішньо-переміщених осіб та інших соціально незахищених груп населення надавав Благодійний фонд Олександра Трухіна. В першу чергу це були сигарети, продукти харчування, ліки та бронежилети для військових. З нашої громади щотижня в різні куточки бойового зіткнення із ненависним ворогом виїжджало два транспортні засоби, завантажені продуктами харчування, зібраними жителями громади, а також речами, наданими вищезгаданим благодійним Фондом. Це були ліки першої необхідності, знеболюючі та крововспинні препарати, бинти, вата, засоби стерилізації, термоси, а також продукти харчування - консерви, тушковане м’ясо, макарони, різні крупи, борошно, олія. Та, попри все, найбільше наших військових тішили сигарети, які вони замовляли волонтерам постійно.

Внутрішньо-переміщені особи, яких за 500 днів війни проживало на території нашої громади більше 6000 осіб, також з перших днів отримували речі першої необхідності: ковдри, пледи, одяг, дитяче взуття, шкільні ранці, продукти харчування, молоко та соки для малят. Звісно, на таку кількість осіб, не вистачало цих речей на всіх, але фонд намагався допомагати і підтримувати людей по мірі своїх сил.  Великою підтримкою для родин із немовлятами були памперси та дитяче харчування, якого ми отримали більше 160 ящиків. Також хаб гуманітарної допомоги отримував підгузки для дорослих, засоби жіночої гігієни, пелюшки для немовлят та навіть милиці для людей з інвалідністю. Великим  і радісним подарунком були набори для першокласників, які вперше ішли до школи буремного 2022 року. На новорічні свята також усі дітки нашої громади, які відвідують дитячі садочки та шкільні заклади, отримали новорічні подарунки від Святого Миколая, профінансовані Благодійним фондом Олександра Трухіна.

В січні 2023 року Фонд прийняв рішення про допомогу продуктами харчування людям пенсійного віку. Було зібрано більше 6000 заяв від людей, які потребували допомоги. В березні від Благодійного фонду Олександра Трухіна було отримано 2400 продуктових наборів, які видавалися людям пенсійного віку категорії 71+.

Одним із широких аспектів благодійної допомоги були речі, передані до КМП “Хорольска міська лікарня”. Це були медичні халати, захисні засоби від Ковід-інфекції, окуляри, маски, рукавички, антисептики. До речі, антисептики надавалися  і шкільним закладам, і закладам культури, які постійно проводили масові заходи,  а ще вони дуже знадобилися під час блек-аутів, коли в Хорольській міській територіальній громаді відкрилися 14 пунктів незламності. Саме тоді, до речі, були надзвичайно потрібні вологі та сухі серветки, печиво, дитяче харчування та памперси, термоси із гарячими напоями, зарядні пристрої, які нам люб’язно надав Фонд. Кожного разу, коли ворог нищив енергетичну інфраструктуру, люди шукали прихистку в пунктах незламності, і вони мали можливість, завдяки благодійній допомозі фонду та інших організацій, мати речі першої необхідності.

В підсумку хотілося б подякувати Благодійному фонду Олександра Трухіна за підтримку Хорольської міської територіальної громади у цей нелегкий воєнний час, а також побажати розквіту і більш тісної співпраці в подальшому.           

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень