A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури, туризму та охорони культурної спадщини Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області

В ОЧАХ ДИТЯЧИХ МРІЯ УКРАЇНИ

Дата: 03.08.2023 18:06
Кількість переглядів: 28

В День української державності на сцені Штомпелівського сільського будинку культури звітував творчий колектив Клепачівського сільського клубу. Саме така велика сцена, яка  була збудована для аматорів села Штомпелівка в 1973 році, змогла вмістити великий хореографічний колектив”Любисток”, який із широтою української душі злітав у барвистих малюнках хореографічних композицій, вивчених разом зі своїм керівником Тетяною Миколаївною Павлик.  Тож, можна сказати, що в канву творчого звіту Клепачівського сільського клубу, який проходив в рамках І етапу обласного конкурсу народної творчості “Звучи, рідна мово”, яскравою барвистою стрічкою уплівся виступ хореографічного колективу “Любисток”. Майже 50 дітей - учнів Вергунівської та Шишаківської загальноосвітніх шкіл від 6 до 14 років створили на сцені справжню українську казку. Чому саме українську, запитаєте ви? Тому, що всі хореографічні композиції, постановку яких талановито здійснила Тетяна Миколаївна Павлик, були створені на основі репертуару українського народного танцю та на мелодії сучасних українських авторів. Дев’ять! Дев’ять хореографічних композицій під бурхливі оплески глядацької аудиторії були гідно оцінені і глядачами, і журі. Хореогафічні композиції “Горлиця”, “Черевички”, “Запали вогонь”, “Україно - ми сила!”, “Ми з України”, “Гопак” та інші створили незабутню атмосферу усієї концертної програми.

Поряд із юними любителями хореографії дарував глядачам своє мистецтво і чудовий вокальний жіночий ансамбль Клепачівського сільського  клубу  “Сусідоньки” (керівник Василина Горбань), який А капела виконав пісню “Коли ти берегом ідеш”. Надзвичайно зворушливо прочитала поезію-присвяту подвигу наших героїв-захисників Зоя Грищук. Вокальний квартет у складі Зіни Призенко, Галини Кражан, Василини Горбань та Лідії Манжос під музичний акомпанемент Валентини Михайлової виконали українську народну пісню “На городі коло хати” та пісню “Запали свічу”.  Чудово прочитала гумористичну мініатюру Валентина Рябікова.

Творчий звіт  Клепачівського сільського клубу був натхненним і цікавим, пронизаним патріотичним настроєм, усі концертні номери були виконанні на піднесенні.  Велика вдячність керівнику танцювального колективу “Любисток” Валентині Миколаївні Павлик та її юним вихованцям. Вони були неймовірні! Щира подяка учасникам художньої самодіяльності та завідувачу закладу Василині Михайлівні Горбань за підготовку концертної програми та побажання бурхливих оплесків від вдячних глядачів.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень