A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури, туризму та охорони культурної спадщини Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області

ВИСОКЕ МИСТЕЦЬКЕ ДІЙСТВО У СЕЛІ ВЕРГУНИ

Дата: 11.08.2023 19:41
Кількість переглядів: 10

 

В одному з найошатніших куточків Хорольщини, у селі Вергуни, що знамените всій Україні  перлиною архітектури ХІХ сторіччя Різдвяною церквою, 11 серпня відбувся творчий звіт Вергунівського сільського будинку культури, які проходив в рамках І етапу обласного огляду конкурсу “Звучи, рідна мово”, приуроченого 80-річчю з дня народження нашої землячки, незабутньої берегині української пісні Раїси Панасівни Кириченко. Відкрили патріотичний захід неймовірно чарівні ведучі Валентина та Сергій Химич - молода подружня пара, які на високому мистецькому рівні  повела присутніх тематичними  сторінками  заходу. Концертну програми розпочав жіночий ансамбль “Дивограй” піснею “Український коровай”. Впродовж концерту глядачі мали іще не раз можливість послухати пісні цього чудового колективу. На зміну вже досвідченим виконавцям на сцену вийшла творча молодь села - дівочий гурт “АЯКС”, які виконали пісні “У отчій стороні” та “Квітуча Україна”.

Талановиті дівчатка із дитячого танцювального гурту “Danse come” створили запальну  танцювальну композицію “Козацькому роду нема переводу”. Одягнуті були вони у військову форму, яку їм передали наші  захисники-земляки, які зараз виборюють мир над рідною землею. Впродовж благодійного заходу глядачі мали змогу насолодитися співом кількох гарних дуетів: Юрія Бирюка і Ольги Шелько, Алли Гриценко та Михайла Кисіля, Тетяни Янюк і Ольги Шелько, а дует “Кумасі” зворушливо виконав пісню, “На калині”, яка особливо припала до душу глядачам. Яскраво презентували свою творчість вокальне тріо “Магія”, учасниці якого вишукано створили інсценізацію пісні “Враже”, тріо “Родина”, а також яскравий і самобутній гурт “Сусіди”. На високому виконавському рівні прочитав гумореску Івана Леонтієва “Доїльна машина” директор закладу Юрій Бирюк, вкотре довівши, що він неперевершений читець гумору. Оплески від глядацької аудиторії на його адресу не забарилися. Гротескно зіграли сучасний драматичний етюд учасники театрального колективу закладу Валентина та Сергій Химич, а Вікторія Третяк емоційно прочитала поезію-присвяту нашим воїнам-захисникам “Якби не ці руки”.

Особливі оплески випали на адресу солістів Алли Гриценко, Тетяни Янюк, юної зірочки Анюти Гриценко та Ольги Шелько, яка на високому рівні виконала пісню із репертуару Раїси Кириченко “Я - козачка твоя”. Надзвичайно артистично виконав пісню “Повернусь я додому” Юрій Бирюк, а Михайло Кисіль, взагалі, зірвав всі оплески у залі, заспівавши пісню “Через тебе, дівчино”.

          Програму благодійного заходу на підтримку збройних сил України готували директор Вергунівського сільського будинку культури Юрій Бирюк та художній керівник закладу Алла Гриценко. А поряд з ними були на сцені надзвичайно талановиті люди, закохані в українське мистецтво, справжні патріоти рідної землі, які пропагують її красу і оспівують у неперевершених піснях. Низький їм уклін за цю безкорисну любов до мистецько-культурного світу.

  Концертна програма була підготована на належному рівні, заклад продемонстрував високу культури сцени, естетичний підхід до оформлення сценічного простору, масовість, злагодженість, актуальність репертуару та підготував змістовний сценарій. Підтвердженням моїх слів є і підтримка глядачів, які зібрали на підтримку наших військових 10600 грн.00 коп. Ці кошти передані на благодійний фонд “Інтелект” для придбання автомобілів нашим військовим-землякам. Всебічну підтримку талановитим артистам висловив і голова СВК “Перемога”, заслужений працівник сільського господарства, людина-легенда Анатолій Григорович Пасюта. Також він оголосив, що на підтримку збройних сил України виділяє 50000 грн. Це іще одне підтвердження того, що жителі сіл Клепачівського старостату справжні патріоти незалежної і нескореної України.

 

PS: Вергуни, ви - неймовірні! Так тримати!

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень