A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури, туризму та охорони культурної спадщини Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області

СЛАВА ВАМ, ВОЇНИ НЕЗЛАМНОЇ КРАЇНИ!

Дата: 02.10.2023 17:17
Кількість переглядів: 23

      Під такою назвою напередодні Дня захисників і захисниць у Хорольському базовому будинку культури пройшов благодійний тематичний захід. Основною темою урочистості було вшанування подвигу наших мужніх українських воїнів, героїв російсько-української війни та антитерористичної операції на сході Україні.

Перед початком заходу глядачів зустрічали вихованці дитячого духового оркестру Шишаківського сільського будинку культури, які разом зі своїм керівником Віталієм Івановичем Барилом підготували півгодинну музичну програму, яка дуже сподобалася глядачам. Зовсім невеликі діти - учасники духового оркестру вразили присутніх майстерністю і складністю виконуваного репертуару.   

Розпочалося святкове дійство піснею хорольських авторів Анатолія Крутька та Лідії Гладченко “Хороле”, якою земляків привітав із 940-річним ювілеєм нашого славетного міста вокальний ансамбль “Журавка” Хорольського базового будинку культури. З цією визначною подією та із святом, яке уособлює в собі мужність нашого українського народу, - Днем захисників і захисниць та Днем українського козацтва тепло привітав Хорольський міський голова Сергій Волошин. Він зауважив надзвичайно важливу роль наших воїнів під час запеклої боротьби за незалежність і цілісність кордонів України, а також він щиро привітав ветеранів-хорольців та людей кількох професій, які цими днями  відзначають професійні свята: освітян, бібліотечних працівників та музикантів. Також добрі слова подяки він адресував представникам територіальної оборони, день якої також припадає на 1 жовтня.

Оскільки в цей день збіглося кілька чудових свят, то урочистості були розділені на кілька сторінок. До Дня українського козацтва Володимир Олійник та Ігор Мілевський виконали пісню “Козацька доля”. Звісно, найбільше пісенних присвят випало на вшанування подвигу наших захисників і захисниць.  Катерина Олійник, дует Ольга Бондаренко та Ігор Мілевський, Анастасія Олексенко із Хрольського базового будинку культури натхненно виконали пісні-присвяти. Надзвичайно гарно Юрій Литвиненко із Хвощівського сільського будинку культури виконав пісню “На варті”, а гурт троїстих музик “Трубайцівські парубки” виконав пісню “Будемо жити”. Надзвичайно прикметно те, що серед цього гурту знаходився Олександр Совенко - музикант, який зараз захищає батьківщину. Він лише на кілька днів прибув у відпустку в рідне село Трубайці, і вийшов на сцену із своїми колегами, щоб зіграти для хорольчан. Його глядачі вітали оплесками, а на очах в багатьох бриніли сльози.  

  День захисників і захисниць – передусім свято тих, завдяки кому ми втримали незалежність, маємо змогу жити своїм щоденним життям – працювати, творити, виховувати дітей. Це свято – ще одна можливість подякувати за захист Силам оборони України. Але, на жаль, за ці 580 дів війни ми втратили багатьох героїв.   Хорольці зі смутком вшанували хвилиною мовчання пам’ять 53 загиблих героїв-земляків та всіх, хто віддав життя у цьому протиборстві з країною зла, якою є путінська росія.  В цьому контексті надзвичайно пронизливо пролунала пісні «А мати сина жде» у виконанні  Вікторії Дорошенко (Новоаврамівський СБК),  «Не кричіть журавлі»  у виконанні  дуету Ольги Бондаренко і Анастасії Олексенко та пісня «Одного ранку» - у виконанні  юної Катерини Ніконової, яка приїхала до нас із міста Слов’янськ.

Вшановуючи наших ветеранів, людей покоління, яке будувало українську державу, неперевершено виконала пісню “Мамина вишня” ветеран сцени Хорольщини, солістка Трубайцівського сільського будинку культури Парасковія Бойко.  

Напередодні Міжнародного дня музики учасники урочистості  привітали всіх музикантів і композиторів, творчий колектив нашої Хорольської мистецької школи, закладів культури громади,  керівників гуртків наших шкіл, дітей і дорослих, які люблять музику. Для колег музичні привітання подарували Володимир Олійник,   інструментальний ансамбль Хорольського базового будинку культури, а також солістка Ольга Бондаренко та гурт “Танцюючі крила” Козубівського сільського будинку культури.

У фіналі дійства, як завжди, на високому рівні ансамбль “Джерело” зі своїм незмінним керманичем - заслуженим працівником культури України Анатолієм Крутьком виконали пісні «Ішли полем козаки»,  «Була колись дівчина» та  «Наша слава козацька». Ведучі заходу Оксана Левіна та Юрій Базіль прочитали молитву за Україну та за наших мужніх воїнів. Кожен українець твердо знає, наша Батьківщина – горда і вільна. А ми – нащадки роду козацького, будемо боротися за синє небо, за жовте колосся, за нашу неньку Україну та за перемогу над ворогом! 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень