A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури, туризму та охорони культурної спадщини Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області

НАШІ ЗЕМЛЯКИ НА СЦЕНІ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ФІЛАРМОНІЇ

Дата: 08.11.2023 11:16
Кількість переглядів: 26

В цей нелегкий час, коли на українській землі точиться кривава війна, працівники культури стали не лише волонтерами та людьми, які створюють благодійні заходи на підтримку Збройних Сил України, а й лікарями людських душ, адже красива пісня заспівана неймовірно гарним голосом здатна зцілити зболене серце. Це стосується кожного із видів мистецтва та народно-прикладного промислу, адже недарма мудреці говорять, що краса врятує світ. 9 листопада у Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва на сцені Полтавської обласної філармонії відбулося вшанування людей, які своє життя пов’язали саме із служінням царині мистецтва.  Всіх колег із професійним святом тепло привітала начальник департаменту культури і туризму Полтавської обласної військової адміністрації Ірина Удовиченко.  

В програмі заходу прийняли участь і наші видатні земляки. На високому рівні козацькі пісні подарували присутнім учасники нашого легендарного колективу - народного аматорського ансамблю “Джерело”. Цим пісенним гуртом від моменту його заснування і до сьогодні керує один з кращих митців Хорольщини - заслужений працівник культури України Анатолій Крутько. Яскраво і самобутньо представив музичне мистецтво Хорольщини інструментальний ансамбль “Баланс” Хорольського базового будинку культури, який під бурхливі оплески глядацької аудиторії виконав українську народну пісню “Чорна гора”. До складу ансамблю входять заслужені працівники культури України Володимир Олійник (керівник колективу) та Анатолій Крутько, чудові музиканти Ігор Мілевський, Юрій Базіль, Василь Прокопено та Володимир Стойко.

Слід також зауважити, що ведучою заходу була наша молода землячка із села Вишневе, а нині фахівець Полтавської обласної філармонії, Катерина Кібенко. Заслужена артистка України Тетяна Садохіна, яка також свого часу проживала на Хорольщині, виконала для присутніх свої красиві авторські пісні; а випускниця Хорольського міжрегіонального центру Дарія Андрусенко, яка нині є керівником народного фольклорного гурту “Коралі” Новооржицького сільського будинку культури, разом зі своїми талановитими земляками подарувала присутнім народні пісні. Як завжди неперевершено лунали пісенні вітання у виконанні нашого легендарного гурту  “Краяни” та інших відомих виконавців, що своєю творчістю уособлюють мистецтво Полтавщини.  Захід пройшов на високому рівні, в атмосфері натхнення та національно-патріотичного піднесення. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень