A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури, туризму та охорони культурної спадщини Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТУРИ - ПРОФЕСІЙНЕ СВЯТО ЛЮДЕЙ, ЗАКОХАНИХ В МИСТЕЦТВО

Дата: 22.11.2023 13:00
Кількість переглядів: 41

Місяць листопад для працівників культури Хорольської міської територіальної громади був надзвичайно наповнений подіями та організацією змістовних тематичних заходів. Саме в цьому місяці щорічно вшановують людей, які віддали себе служінню мистецтву та відзначають Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва. До цієї дати в нашій громаді були підведені підсумки І-го етапу обласного огляду народної творчості “Звучи, рідна мово”, участь в якому прийняли 28 клубних закладів, що знаходяться у сільській місцевості. Всього в огляді прийняли участь 143 колективи, із яких 66 вокальних гуртів, 29 хореографічних, 17 драматичних, 23 художнього читання та 8 інструментальних. Також в огляді прийняли участь 112 солістів та 78 дуетів та тріо, а загальна кількість учасників благодійних звітних заходів складає 693 особи.  Закладами було підготовлено 417 концертних номерів. Журі були обрані кращі колективи та виконавці, які представили громаду на розсуд високого авторитетного журі із міста Полтава.  В заключному концерті громади, який відбувся 20 жовтня 2023 року, на розсуд журі було представлено 45 номерів, які підготували 20 клубних закладів, Хорольський базовий будинок культури та Хорольська мистецька школа. На сцені творчі надбання громади презентували 235 учасників гуртків аматорського мистецтва та окремі виконавці.    

Тож, в професійне свято працівників культури та майстрів народного мистецтва на сцені Хорольського базового будинку культури відбулося  вшанування кращих творчих колективів та учасників художньої самодіяльності. Присутніх із професійним святом щиро привітав Хорольський міський голова Сергій Волошин, який вручив грамоти кращим працівниками галузі. За активну роботу в царині мистецтва грамотою голови Хорольської міської ради нагороджено викладачів Хорольської мистецької школи Тетяну Ненадович, Вікторію Дорошенко та Ганну Василевич, бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу культури Наталію Новосьол, зберігача фондів Хорольського краєзнавчого музею Нелю Петльовану, активного учасника художньої самодіяльності Федора Коряка, бібліотекаря Грушинської бібліотеки-філії Оксану Барило, директора Березняківським СБК Валентину Похвалу, завідувача Бовбасівським СК Віталія Обуховського, бібліотекаря Костюківської бібліотеки-філії Ніну Костюк та колектив Хорольської центральної публічної бібліотеки (директор - Ірина Редька). Директорам, завідувачам закладів, аматорським колективам та окремим виконавцям було вручено 140 дипломів І,ІІ,ІІІ ступенів, як переможцям та призерам обласного огляду народної творчості “Звучи, рідна мово”, приуроченого 80-річчю  від дня народження Раїси Кириченко, що свідчить про високий рівень виконавської майстерності у наших закладах.

За підсумками звітних концертів було визначено кращі клубні заклади громади. Дипломами ІІІ ступеня нагороджено Вишняківський, Козубівський та Березняківський сільські будинки культури. Дипломами ІІ ступеня нагороджено Староаврамівський, Вишневий та Хвощівський сільські будинки культури. Дипломами І ступеню нагороджені Вергунівський, Покровськобагачанський та Ковалівський сільські будинки культури. Володарем Гран-прі одностайним рішенням журі визнано Новоаврамівський сільський будинок культури (директор - Олександр Ганзенко).   Ці заклади продемонстрували високу культуру сцени, професіоналізм, масовість та підготували змістовні патріотичні програми. Також слід зауважити, що ці клубні установи провели багато благодійних заходів на підтримку Збройних Сил України, що на сьогодні є визначальним чинником роботи закладів культури в цілому.  

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень