A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури, туризму та охорони культурної спадщини Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області

НАЦІОНАЛЬНИЙ ПРЕЗИДЕНТСЬКИЙ ОРКЕСТР НА ХОРОЛЬСЬКІЙ ЗЕМЛІ

Дата: 22.02.2024 15:42
Кількість переглядів: 17

21 лютого в приміщенні Хорольського базового будинку культури відбулося неймовірне дійство - благодійний концерт військового творчого колективу Національного президентського оркестру на підтримку Збройних Сил України.  . Дане дійство відбулося в той час, коли маленька, але мужня українська держава бореться за свою незалежність із найбільшою країною світу, чий нікчемний народ хоче здолати величний народ України, який нізащо не дасть себе знову затягти в російське ярмо і полонити. Єдиний полон, в якому захочуть бути українці, це перебувати у полоні музики та неймовірної української пісні, яку впродовж багатьох літ дарують глядачам українські митці.  В ці лютневі дні оркестр проводить мистецький тур під назвою “З Україною в серці” 5 містами Полтавщини. Одним із міст, якому випала честь приймати знаний колектив, став наш Хорол.

В переповненій актовій залі Хорольського базового будинку культури, яка цього дня зібрала більше 300 глядачів, відбулося справді дивовижне дійство, адже високопрофесійний музичний колектив із Києва зачарував своє грою всю глядацьку аудиторію. Злагоджена віртуозна гра оркестру під керівництвом заступника директора оркестру, диригента, підполковника Сафета Джемалядінова не залишила байдужим у залі, який палко підтримував музикантів оплесками, абсолютно нікого. Чудову атмосферу створили і солісти оркестру - заслужена артистка України Ірина Кулик та соліст Сергій Гурець, чиї неймовірно красиві голоси зворушили глядачів до глибини душі. Пісню “Червона калина” глядачі виконували разом з артистами, а пісню-присвяту нашим загиблим захисникам України “Герої не вмирають” вони вшанували стоячи.

На підтримку Збройних Сил України глядачами було зібрано 25248,00 грн. Частина цих коштів вже перерахована на придбання дрона для нашого земляка-військовослужбовця.  

За неймовірні миті творчості Національному президентському оркестру від імені всіх хорольців щиро подякувала керуюча справами виконкому (секретар) Хорольської міської ради Галина Михайлівна Козлова. Патріотичний захід відбувся за всебічної підтримки Полтавської обласної військової адміністрації та департаменту культури і туризму ПОВА, яким ми висловлюємо щиру подяку за організацію такого змістовного соціо-культурного заходу.  

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень